Тръмп: “Ние сме кретени!”

За кретените – напълно си прав, Дончо! Но ако трябва да сме сериозни: сега си спомнете за ЕДИНОДУШИЕТО на партиите в парламента относно увеличаване на военните разходи за НАТО. Клети български народе!

Тръмп: “Ние сме кретени!”

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подложи на жестока критика канцлера на Германия Ангела Меркел за недостатъчните разходи за отбрана.

 

 

По време на митинг в Монтана, президентът заяви, че Германия, като най-голямата страна в Европейския съюз, има непозволително малка част от отбранителните разходи в своя бюджет.

 

Според Тръмп, основната тежест при гаранциите за сигурност на страните от Европейския съюз и Германия се носи точно от Съединените Щати.

 

“При това те отиват и плащат на Русия милиарди долари за сделки с нефт и газ, а ние, Съединените Щати, като пълни кретени, плащаме за всичко”, цитира думите на Тръмп порталът Breitbart.

 

 

По-рано Тръмп в навечерието на срещата на НАТО в Брюксел изпрати писма до редица лидери на страните от Европейския съюз, в които припомни за необходимостта да се увеличат военните разходи.

 

Той отбеляза, че американските данъкоплатци не разбират защо някои европейски страни не изпълняват своите задължения в областта на сигурността.

 

 

Станете почитател на Класа