Дъщерята на Химлер работила в тайните служби на Германия след войната

Германската федерална разузнавателна служба (БНД) потвърди, че Гудрун Бурвиц, дъщеря на нацисткия лидер Хайнрих Химлер, е служила там в началото на 60-те години, съобщава германският вестник "Билд".

 

Бодо Хеченхамер, ръководител на катедрата по история на БНД, обясни, че дъщерята на висшия нацистки офицер е работила от края на 1961 до есента на 1963 г. като секретар в разузнавателната агенция, под фалшиво име.

 

През този период организацията била ръководена от Райнхард Гелен, бивш германски генерал от Втората световна война, който също работил за американското разузнаване след войната и наел много бивши военни и нацисти като шпиони.

 

Дъщерята на Химлер винаги е защитавала баща си - един от главните хора, отговорни за Холокоста - и е била убеден нацист до смъртта си, на 88, през май.

 

В напреднала възраст Бурвиц поддържала контакти с кръгове на германските крайно десни и неонацистки организации. Тя също така поддържала "Стиле Хилфе" (Silent Aid), организация, която помага на арестувани, осъдени или укриващи се членове на SS, което й спечелило прякора "нацистката принцеса".

Станете почитател на Класа