Макрон даде политическо убежище във Франция на емира на “Ислямска държава” Ахмед Хамдан Махмуд Хайях ел-Асуади, непосредствено отговорен и лично участвал в клането на хиляди иракски военни и цивилни

НЕЖНИЯТ И ЕВРОИНТЕГРИРАН МАКРОН ДАВА ПОЛИТИЧЕСКО УБЕЖИЩЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ НА “ЕМИР” НА ТАЛИБАНИТЕ ОТ ISIS, ОТГОВОРЕН ЗА КЛАНЕТО НА 1700 ИРАКСКИ ВОЙНИЦИ ПРЕЗ 2014 г. В ТИКРИТ

 

 

Френският президент Еманюел Макрон даде политическо убежище във Франция на емира на “Ислямска държава” Ахмед Хамдан Махмуд Хайях ел-Асуади, непосредствено отговорен и лично участвал в клането на хиляди иракски военни и цивилни.

 

Въпросният “емир” на джихадистите е получил специално разрешение да влезе във Франция с гаранции, че няма да бъде задържан или съден, въпреки че е ръководил и лично е участвал в клането на 1700 войници от иракската армия през 2014 г. в северния иракски град Тикрит, след като талибаните го превзеха тогава.

 

“Дейли Експрес” е допълнил тия дни по темата, че видеоклипове и снимки на пленените и разоръжени иракски бойци, обезглавени, простреляни и удушени, преди да бъдат хвърлени от талибаните в необозначени гробове, бяха тогава разпространени онлайн от джихадистите и бързо станаха символ на безсмислената жестокост на ISIS.

 

Масовият убиец ел-Асуади по онова време е бил задържан в затвора “Тасфират Салах Едине” в Тикрит по обвинения в тероризъм и убийства, но е бил освободен от другарчетата си, след като града падна през юни 2014 г. и веднага се включва в клането в Camp Speicher, като според свидетели тогава, въпросният ПОЛИТИЧЕСКИ БЕЖАНЕЦ лично е обезглавил тогава 103 иракски бойци.

 

33-годишният Ел Асуади пристига във Франция през лятото на 2016 г. и без никакви грижи получава статут на бежанец през юни 2017 г. , според френския вътрешен министър Жерар Коломб, който също потвърди, че на терориста е била издадена 10-годишна карта за пребиваване /resident card/.

 

“Господин Коломб допълни, че френските разузнавателни служби са го поставили под наблюдение още следващия месец, след като Интерпол го е маркирал с “червена бюлетина” по искане на иракските власти”.

 

“Господин ел-Асуади беше задържан на 6 март в Нормандия, Северна Франция и понастоящем е в затвора по обвинения във военни престъпления, убийства, извършени при терористични действия и други обвинения в тероризъм. “ОТТОГАВА ЗАЩИТЕНИЯТ МУ СТАТУТ Е ОТМЕНЕН ОТ ФРЕНСКИТЕ ВЛАСТИ” /”His protected status has since been revoked by French authorities”/.

 

“Г-н Коломб не каза защо е отнело толкова много време, за да бъде арестуван човекът, когото той самия определи като “високопоставен член на ISIS, играл активна роля в клането в Camp Speicher”.

 

В неделя неговият адвокат Мохамед ел-Монсаф Хамди ОСЪДИ ТАЗИ “НЕСПРАВЕДЛИВОСТ”, ЗАЯВЯВАЙКИ, ЧЕ КЛИЕНТЪТ МУ “СЕ Е БОРИЛ СРЕЩУ”, А НЕ Е БИЛ ЕДИН ОТ ДЖИХАДИСТИТЕ ОТ “ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА” в Ирак”.

 


Източник: //yournewswire.com/president-macron-isis-chief-political-asylum-france/

 

Станете почитател на Класа