Тръмп нареди подготовка на нови мита за китайски продукти за 200 милиарда долара

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поръчал подготовката на нови мита за китайски продукти на стойност 200 милиарда долара, мярка, оправдана с "неприемливите" политики на азиатската страна. Президентът обясни, че допълнителните такси ще влязат в сила, ако Китай увеличи митата за стоки от северноамериканската страна.

 

"Нито Китай, нито други страни ще се възползват от САЩ в търговията. Ще продължим да използваме всички налични инструменти, за да се създаде система за търговия, по-добра и по-справедлив, за всички американци", заяви Тръмп, цитиран от Bloomberg.

 

"Изглежда, че Китай не възнамерява да промени несправедливите практики, свързани с придобиването на американската интелектуална собственост и технологии. Вместо да се променят тези практики, сега заплашва компаниите, работниците и фермерите ни. Те не са направили нищо лошо ", каза Тръмп.

 

"Тези мита ще влязат в сила, ако Китай отказва да промени практиките си, и ако настоява да продължи с новите мита, обявени наскоро", заплаши американският президент.

 

Тарифните митнически ставки, наложени от Тръмп за стоки, внесени от Китай, ще влязат в сила на 6 юли.

Станете почитател на Класа