Главният изпълнителен директор на Голдман Сакс призна подкрепата си за Хилъри Клинтън

Лойд Бланкфейн, изпълнителен директор на Голдман Сакс, една от най-големите финансови консултантски компании в света, е изразил подкрепа за кандидатката за президент на САЩ от Демократическата партия, Хилъри Клинтън, съобщава Bloomberg. В интервю за Си Ен Ен, Бланкфейн отговори "Да, разбира се" на въпроса дали лично се възхищава и подкрепя кандидатката на демократите.

В допълнение, той каза, че това не означава, че е "съгласен с всички нейни политики". Аз не ще приема всичко, което е направила в своята политическа кариера или каквото може да направи в бъдеще."

Интервюто е записано дни преди организацията WikiLeaks да публикува стенограми от речи на Клинтън, платени от Голдман Сакс през октомври 2013 г. Както финансовата компания, така и тези, които отговарят за кампанията, избягват да говорят за истинността на тези документи, въпреки че не отрекоха провеждането на разговорите.

Клинтън беше критикувана от своя съперник в първичните избори на Демократическата партия, Бърни Сандърс, за отношенията й с Голдман Сакс. Тя е получила $ 675 000 за три речи през октомври 2013 година.

Станете почитател на Класа