Откритие в небето може да обясни загадката на Бермудския триъгълник

В продължение на много години, остава неразрешена загадката в северозападната част на Атлантическия океан между Бермудите, Пуерто Рико и град Маями САЩ. Известният Бермудски триъгълник има множество истории за изчезвания на самолети и кораби, които до този момент не са обяснени.

Учените от Държавния университет в Колорадо, САЩ, изглежда са намерили отговор на този въпрос: странни шестоъгълни образувания в облаците, на около 250 километра от бреговете на Флорида.

В програма на Discovery Science, д-р Стив Милър, метеоролог в университета, обяснява, че откритите от сателит формации имат странни дефинирани граници. "Облаците обикновено са случайни, без определена граница," обяснява той. Учените са свързали тези формации с други, намерени на хиляди километри на брега на Северно море.

Там, шестоъгълните образувания създават мощни "въздушни помпи", които геннерират ветрове, достигащи скорост от 160 км / час и водни вълни до 14 метра височина, което е достатъчно, за да предизвика въздушни или морски бедствия.

Учените смятат, че странните образувания, намерени в Бахамите и Северно море, са свързани. Това откритие може да доведе в крайна сметка до решаване на мистериозните случаи, свързани с потъването на кораби и падане на самолети, отнели живота на около 1000 души в последните сто години.

Сред най-известните случаи на изчезване е товарен кораб на ВМС на САЩ, USS Cyclops през 1918 г. и транспортен самолет на Британски Йорк, изчезнал през 1952 г., с 33 души на борда. Но най-известния факт, известен като Полет 19, е през 1945 г. Ескадрила пет бомбардировача изчезва безследно по време на изпитателен полет при ясно небе и спокойно море. Хидропланът Мартин Марине, по-късно изпратен да търси останките на самолетите, също изчезва без следа.

Станете почитател на Класа