Китай и Саудитска Арабия с историческа продажба на американски съкровищни бонове

Продажбата на американски съкровищни бонове се ускори през последните месеци, за да достигне общо 2.805 милиарда долара. Новият постоянен спад маркира облигации в размер на повече от една трета от тези, продавани в последните 12 месеца.

В този сценарий, най-големи продавачи, с "притеснителен" процент, са Китай и Саудитска Арабия. В продължение на своята парична политика, Пекин се освободи миналия юли от 34 милиарда в облигации, като по този начин се опитва да се справи с девалвацията на своята валута.

От своя страна, Саудитска Арабия намали своите обявени 96 500 милиона в активи до 93 000 милиона долара, най-ниската цифра от лятото на 2014 г. Рияд търси набиране на средства за компенсиране на спада на цените на петрола и за подкрепа на бюджетния дефицит.

Във всички тези случаи, основният купувач е частния сектор, така че ако в допълнение към освобождаването на облигации на чуждестранни официални институции, лицата спрат да купуват, резултатът ще бъде увеличаване на монетизацията на дълга на САЩ от Федералния резерв.

Станете почитател на Класа