Тръмп не потвърди дали ще приеме резултата от изборите

Републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп не бе ясен когато отговори дали ще приеме резултатите от президентските избори в САЩ, ако ги загуби. Той направи това по време на третия дебат между кандидатите за президент, отговаряйки на един от въпросите на модератора Крис Уолъс. Той бе попитан дали ще бъде част от мирния преход на властта между опозиционните партии, една традиция в американския политически живот.

"Ще видим", каза Тръмп. "Ще ви държа в напрежетние", като продължи, че тези избори са "много нечестни". "Ако се вгледате в избирателните списъци, има милиони хора, които не трябва да бъдат регистрирани," каза магнатът.

Дебатът в сряда бе последният от поредица от три дебата лице в лице между кандидатите за Белия дом, в който имаше противоречиви изявления, взаимни обвинения и силни скандали сред най-слабо популярните в последно време кандидати.

По време на първата среща, Тръмп твърдеше, че опонентката му никога не е трябвало да бъде приета като кандидат заради скандала с имейли по време на службата си като държавен секретар. Хилъри Клинтън обвини Тръмп в избягване плащането на данъци, заявявайки, че магнатът "има нещо за криене",

Във втория дебат Клинтън разкритикува своя съперник за поведението му с груби коментари към жените. Тръмп спомена делата на Бил Клинтън и показанията на жените, с които е злоупотребявал.

В третия дебат в Лас Вегас, Тръмп посочи имейлите на Демократическата партия,публикувани от WikiLeaks. Клинтън отново обвини Русия, че е отговорна за атаката срещу сървърите си и нарече Тръмп "марионетка" на руския президент Владимир Путин. Кандидатът на републиканците отговори: "Аз не съм марионетка, вие не харесвате Путин, защото той е по-умен от вас на всяка стъпка, например, в Сирия."

Станете почитател на Класа