Саудитска Арабия екзекутира принц

Саудитски принц е бил екзекутиран във вторник в столицата Рияд, , според информационна агенция Ал Арабия. Апелативният съд и Върховният съд на Саудитска Арабия го признали за виновен за разстрел на човек отг Саудитска националност.

Принц Турки бин Сауд ал Кабир е признат за виновен, че е застрелял младия Адел ал-Мохаймеед след скандал. Саудитските власти издали указ за изпълнение на решението на Съда в поразителния пример на осъден на смърт член на кралското семейство.

Семейството на жертвата отказало да приеме офертите за пари и поискало справедливост, съобщава Ал Арабия. Изявлението на вътрешното министерство потвърди "намерението на цар Салман за укрепване на сигурността, правосъдието и решенията на Бога" и също така предупреди, че "законното наказание ще бъде съдбата на всеки, който се опитва да атакува невинни хора и пролива кръвта им".

Членовете на кралското семейство на Саудитска Арабия са били екзекутирани в редки случаи. Един от най-резонансните случаи е Мусаидбин Фейсал Ал Сауд, който е убил чичо си, крал Фейсал през 1975.

Amnesty International информира, че кралството е изпълнило най-малко 158 смъртни присъди през 2015 г., превръщайки се в третата страна по екзекуции след Иран и Пакистан. Случаи на убийства и трафик на наркотици, представляват по-голямата част от екзекуциите в Саудитска Арабия, въпреки че 47 души са били екзекутирани за "тероризъм" в един и същи ден през януари тази година.

Станете почитател на Класа