Министър на здравеопазването на Русия спаси живота на пътник в полет до Ню Йорк

  • Боинг 777 на авиокомпания Аерофлот, който излетя във вторник от руската столица за Ню Йорк, се приземи в Санкт Петербург, след като пътничка на 47 години претърпяла инсулт. Екип от RT станал свидетел как руския министър на здравеопазването Вероника Скорцова, която е пътувала със същия самолет за среща на ООН, оказала първа помощ за съживяване на жената, действия, които вероятно са спасили живота й.

    Описвайки инцидента, екипът съобщи, че жената се почувствала зле, пребледняла и загубила съзнание. "Стюардесите попитаха дали сред пътниците на борда има лекар, който може да окаже първа помощ". Руската министърка я преслушала със стетоскоп и измерила пулса й, след което тя "реанимирала пътничката в продължение на половин час."

  • След решителните действия на Скворцова, пътничката дошла в съзнание и след кацането е била отведена в болница в Санкт Петербург, където е получил медицинска помощ. В момента животът й не е в опасност. В интервю за RT министърката на здравеопазването на Русия, която преди това е работила в интензивно отделение, каза, че това е поредният път, в който е трябвало да използва своите медицински умения.

    Скворцова отбеляза, че подобни инциденти "често се случват в обществения транспорт, влакове или самолети" и са свързани с проблеми в сърдечно-съдовата система, "които се влошават по време на излитане или кацане." "В този случай, пациентът е претърпял внезапно церебрално разстройство на притока на кръв", каза министърът, като добави, "пулсът й едва се усещаше и натискът беше почти нулев". "Би могло да бъде краткосрочна сърдечна недостатъчност или остра сърдечна аритмия, довели до инсулт," каза Скворцова.

Станете почитател на Класа