Неочакван начин за увеличаване на мъжкото либидо

  • Излагането на интензивна светлина може да възстанови мъжкото либидо и да генерира по-голямо сексуално удовлетворение при мъже с малко желание в тази област, според проучване, което е отразено в "Дейли мейл".

    Учени от университета на Сиена (Тоскана, Италия) анализират поведението на 38 мъже, диагностицирани с понижено либидо или сексуално разстройство, която се характеризира с липса на интерес към секса.

    Някои от тези хора, били подложени на терапия от сесии по 30 минути изкуствена светлина рано сутринта. Останалите, които формират контролната група, получили лъчи с нисък интензитет. Две седмици по-късно, средното сексуално удовлетворение на първата група се покачило от 2 до 6.3 при максимум 10 и нивото на тестостерон е нараснало от 2.1 до 3.6 нанограма на милилитър. Междувременно пациентите в контролната група не усетили значителни подобрения.

  • Андреа Фаголини, професорът който е ръководил изследването, представил резултатите по време на конференция в Европейския колеж по Невропсихофармакология (ECNP) във Виена (Австрия) и подчертал, че те не биха могли да използват този вид лечение, "при пациенти, които имат проблеми с очите или които приемат лекарства, които повишават чувствителността към светлина, като антибиотици или антидепресанти. "


Станете почитател на Класа