Джабхат ан-Нусра бомбардира позиции на сирийската армия в Алепо

  • Бунтовниците от Джабхат ан-Нусра предприеха голяма офанзива срещу позициите на сирийската армия в югозападните покрайнини на Алепо, особено срещу територията на Военна академия Ал Асад, според руския Център за помирение в Сирия, съобщава РИА Новости.

    Нападението е било предшествано от масивна подготовка с танкове, няколко ракетни установки и минохвъргачки между 19:30 и 20:00 часа местно време. Също така, бунтовниците предприеха нападение на жилищните територии на югозападните покрайнини на Алепо. В резултат на ожесточени боеве, бунтовниците отблъснаха правителствените войски и отряди на милицията в покрайнините на Алепо. Засега не се съобщават за жертви сред сирийската армия или цивилни.
    В момента въоръжените сили на сирийското правителство, извършват ожесточена отбранителна битка, за да се предотврати терористични групи да навлезат в централната част на град Алепо. Часове преди това висшето командване на въоръжените сили на Сирия, обяви края на прекратяването на огъня в страната и заяви, че терористите са използвали примирието за да мобилизират своите бойци и да продължат своите атаки срещу жилищни райони и военни позиции.

    Русия и САЩ се договориха за прекратяване на огъня между сирийското правителство и опозиционните сили на 9 септември и то влезе в сила три дни по-късно. По време на едноседмичното примирие, повече от 300 нарушения са регистрирани от опозицията и повече от 200 души са загинали. Терористичните групи ИД и Джабхат ан-Нусра не са били включени в пакта.

Станете почитател на Класа