Гласуване за Хилъри Клинтън е глас за война срещу Русия и Китай"

  • Американският експерт по конституционно право Брус Фейн предупреждава в статия за "The Huffington Post" за опасността, която би означавало за страната победа на кандидата на Демократическата партия. Статията е озаглавена "Глас за Хилъри Клинтън е глас за войната срещу Русия и Китай" и твърди, че това би увеличило риска от повече войни, предизвикани поради погрешното и арогантно убеждение на САЩ в тяхната "изключителна роля" в света.

    Той е сигурен,че гласовете за Хилъри Клинтън са в полза на самонадеяната политика на САЩ "за президентските войните на САЩ срещу Русия и Китай (недекларирани от Конгреса) уж необходими за изпълнение на божествената мисия на САЩ за насърчаване на свободата, справедливостта, достойнство и цивилизация сред народите на Русия и Китай" пише той.

    Доказателство, че международната политика на Клинтън има "ултранационалистически" характер тя даде в речта си пред Американския Легион на 31 август, когато тя заяви, че нейният мандат "ще направи реверанс към Марс, римския бог на войната, а не към Минерва, богинята на мъдростта. "

    Клинтън в речите си винаги подчертава "провидението и божествената роля на САЩ", които предотвратяват глобалния хаос. Фейн иронизира факта, че светът е успял по някакъв начин да оцелее без тази "незаменима" помощ до 1776 г., годината на Декларацията за независимост. Авторът също така осмива американското възприемане на своите интереси като "по-равни" от равните права на други народи, илюстрирано от продължаващата намеса във вътрешните работи на много страни, включително Афганистан, Ирак, Йемен, Сомалия и Либия.

    Фейн подчерта, че естеството на външната политика на Клинтън може да се види във времето й като сенатор и държавен секретар, а сега като кандидат за президент. Например, по време на престоя й като държавен секретар на страната "тя дирижира смяната на режима" в Украйна, славянска страна, която "традиционно влиза в сферата на руското влияние".

    Глобално господство е всичко, което има значение за Клинтън, казва експертът и тя е е готова да се бори с други големи световни сили като Русия и Китай. Анализаторът приканва американците, когато се гласува, да мислят за това дали наистина искат да поемат по път, който може да доведе до световна война.

Станете почитател на Класа