Топ 5 на най-добрите къмпинги в България

Топ 5 на най-добрите къмпинги в България
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.07.2024
  • Сподели:

Искате ли да разберете кои са едни от най-добрите места за къмпинг у нас, където няма да се притеснявате да опънете палатката и да изкарате барбекюто, пише "Марица".

Горещите летни дни са най-доброто време за къмпинг сред природата, на някое прохладно и сенчесто място. 

 

1. Къмпинг "Синева" 

"Синева" е място, което предразполага да отвориш сетивата си към майката природа. Докоснал се до корените си, започваш да преоткриваш живота край себе си. Нощувката в балон не е просто бягство от големия град. Това е изживяване, несравнимо с друг вид настаняване, защото е трудно да заспиш, когато стените и таванът се движат, преливайки цветове, и всеки миг е неповторим. Заслужава си да материализирате тази емоция в незабравима романтична вечер", пишат на сайта на къмпинга. 

На къмпинг "Синева" можете да нощувате във ваша лична палатка или кемпер, но ако не разполагате с такива екстри, можете да се възползвате от нощувка в балон, бунгало, луксозна каручка или романтична палатка, разположена под кичест орех. 

Цените варират в зависимост от броя на нощувките, деня от седмицата и конкретния избор за настаняване.

2. Къмпинг зона Кракен 

Къмпинг "Зона Кракен" е разположен в боровата гора в южната част на плажа Арапя, само на 100 метра от пясъка. Изключително подходящ е за семейна почивка на палатка. Целият терен е с отлична сянка, на тераси и красива цветна аранжировка. Зона Кракен разполага с всичко най-необходимо за мечтана почивка на море и поставя акцент на хармонията с природата.

3. Къмпинг "Юг" 

Къмпинг “Юг" е разположен на 3 км южно от град Китен и 3 км на север от курортно селище Лозенец. Предлага бунгала, каравани под наем и сезонни места за каравани и палатки. В непосредствена близост може да се насладите на плажни заведения и барове, училище за гребане и сърф, а също и на р. Караагач, където можете да се впуснете в риболов, гребане или разходка с лодка.

4. Къмпинг "Якото място"

Къмпинга се намира на Южното Черноморие, в село Лозенец, близо до Китен. Разполага с ресторант, обособен паркинг и магазин. На "Якото място" са се постарали максимално да запазят присъствието на природата, а за тези, които нямат собствени палатки и каравани, има предвидени бунгала. 

5. Къмпинг "Оазис-Сливен" 

"Къмпинг "Оазис Сливен" се намира в подножието на Стара планина, местността "Моллова гора" и в непосредствена близост до град Сливен. Къмпингът предлага всички необходими условия за изкарването на спокойна и незабравима почивка.

Гостите ще бъдат осигурени с ел. захранване, вода, тоалетни, бани. Къмпинг "Оазис" разполага с 45 дка площ като посетителите могат да бъдат настанени сред красивата природа, независимо дали с палатка, каравана или кемпер. Неописуемата гледка към Балкана, спокойствието на природата, красивите песни на птиците и безкрайния изглед към звездното небе са част от духа на Къмпинг Оазис", пишат от Camping.bg

Къмпингът има обширни зелени площи, еко пътеки, които водят до красиви местности като местността "Карандила", парк "Сините камъни", който е в непосредствена близост до мястото, както и скалното образувание-феномен "Халката".

 

Станете почитател на Класа