Как домашната среда влияе върху успеха ни в живота

Как домашната среда влияе върху успеха ни в живота
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.05.2024
  • Сподели:

Успехът зависи от много фактори, но атмосферата в дома е един от най-важните. От нея зависи почти всичко - от здравето до успеха в любовта, работата и бизнеса.

Психологията и Фън Шуй отбелязват, че щастието ви зависи до голяма степен от това как е подреден домът ви. Интериорът е първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, ако сте решили да подобрите живота си и се чудите откъде да започнете.

Казват, че хаосът на работното място или в дома е признак за креативност на човека. Но като правило, ако не офисът, а цялата къща е в това състояние, това в никакъв случай не е знак, че обитатели ѝ са писатели, музиканти и художници.

Безпорядък означава липса на чистота. Това важи особено за кухнята. Психолозите смятат, че огромните купчини неизмити чинии и неприятната миризма са показател за пълно неуважение към себе си.

Мръсната тоалетна, според психолозите, означава, че човек или цяло семейство предпочита да не говори за своите недостатъци и проблеми. Такива хора са склонни да замитат проблемите под килима.

Мръсната баня е знак за ниско самочувствие и комплекс за малоценност. Денят на всеки нормален човек започва в банята, така че тя трябва да е в перфектно състояние. Ако това не е така, тогава трябва да работите върху повишаване на самочувствието си.

Разхвърляната спалня е знак за проблеми в личния живот. Ако живеете сами, това също е доказателство за депресивни мисли.

Проблемите с реда и чистотата в къщата не само показват наличието на други проблеми в човек, но и водят до появата им. Чистият и добре поддържан апартамент създава специална атмосфера, в която с радост искате да живеете, работите и се забавлявате. Човек става по-щастлив в такава среда.

Огледала

В къща с много огледала има спокойствие и спокойствие, защото в моменти на безсилие и конфликти човек по-лесно се опомня, ако види отражението си. Според изследванията, в домовете, където има малко огледала, хората са по-склонни да ругаят и да бъдат нервни като цяло.

Големите огледала в цял ръст дават на хората допълнително спокойствие. Те могат да бъдат поставени не само в коридора, но и на всяко друго място. Формата също има значение - кръглите огледала са по-„позитивни“. Изводът е, че колкото повече огледала има, толкова по-успешен е човек - както в любовта, така и в бизнеса.

Светлина

Нормалното ниво на осветеност на стаята е индивидуално за всеки човек, но слабата или, обратно, прекалено ярката светлина е причина за главоболие и лошо настроение. Учените съветват да не окачвате телевизор в спалнята, защото ярката светлина влияе зле на съня.

Студеното осветление причинява депресия и загуба на желание за работа. С такава светлина хората се уморяват за нула време. Бялата светлина е по-благоприятна, но червената или друга светлина е идеална само за нощна декорация.

Растения и животни

Домовете, в които има растения и домашни любимци, са по-благоприятни за живот. Щастието и спокойствието ще царуват вечно в такава къща, а собствениците ще бъдат по-внимателни един към друг.

Растенията в къщата са източник на кислород. Те ускоряват заздравяването на физически и психически рани. Хората преживяват по-лесно стреса и мислят по-бързо. Ако работите вкъщи, тогава е по-добре да имате повече стайни цветя.

Цветове

Психолозите, въз основа на много статистически и експериментални изследвания, са стигнали до извода, че за положително настроение и добро здраве подът трябва да е тъмен. Стените трябва да са по-светли от пода, а таванът да е изцяло бял или светлосив.

Най-благоприятно е наличието на три основни цвята в къщата. Ако това условие е изпълнено, тогава човек ще се чувства много приятно и комфортно. Психолозите също съветват да избягвате изобилието от твърде ярки цветове.

Отношенията между хората

Ако в къщата има радост и спокойствие, тогава е съвсем очевидно, че човек ще работи възможно най-ефективно. В противен случай постоянните притеснения и стрес ще са нещо нормално. А това води до бърза умора.

Щом в дома цари взаимно разбиране и любов, тогава човек спи по-добре, работи по-добре и релаксацията му е по-ефективна.

 

Станете почитател на Класа