Иван Таков: Чакаме мотивите на съда и ще обжалваме

Иван Таков: Чакаме мотивите на съда и ще обжалваме
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    27.07.2024
  • Сподели:

Разочарован съм от решението на АССГ, очаквах, че многобройните манипулации, констатирани от експертизите, ще бъдат взети предвид, заяви председателят на БСП - София

 

 

 

Очакваме мотивите на Административен съд София - град (АССГ) за решението да потвърди избора на Васил Терзиев за кмет на София и най-вероятно ще обжалваме. Това каза Иван Таков, председател на БСП - София и на групата на МК "БСП за България" в СОС. Той направи коментара, след като днес на сайта на АССГ беше публикувано съобщение, че 33 състав е потвърдил решението на ОИК от 6 ноември 2023 година, с което Васил Терзиев е обявен за избран за кмет на Столична община на втори тур, проведен на 5 ноември 2023 г.

"Очакваме АССГ да публикува решението с мотивите, за да се запознаем с тях. А след като го получим официално, ще го обсъдим в местната коалиция и ще вземем решение какви действия да предприемем, коментира Иван Таков. - Най-вероятно ще следваме процедурата и ще обжалваме в законовия 7-дневен срок пред Върховния административен съд". 

Според Иван Таков, многобройните пропуски и манипулации, свързани с машинния вот, които станаха известни в хода на делото, ясно доказват, че местният вот в София миналата есен е компрометиран. "С двойно по-голяма убеденост днес продължавам да твърдя, че изборите за кмет на София ни бяха откраднати, заяви лидерът на столичните социалисти. - Това дело ясно показа на софиянци, че резултатите от машинния вот са манипулирани. Разочарован съм от решението на съда. Очаквах, че многобройните манипулации, констатирани от експертизите, ще бъдат взети предвид".

Както е известно, Иван Таков, в качеството му на председател и представляващ МК "БСП за България", и кандидатът на коалицията за кмет на София Ваня Григорова обжалваха решението на ОИК за избор на кмет на Столична община веднага, след като излязоха резултатите от балотажа на местните избори на 5 ноември миналата година.

Станете почитател на Класа