Евтим Милошев: До 10 дни проблемът с отпадните води на плажа Кранево ще е решен

Евтим Милошев: До 10 дни проблемът с отпадните води на плажа Кранево ще е решен
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.06.2024
  • Сподели:

Взети са мерки за спешен ремонт на пречиствателната станция, която замърси водата на Черно море край Кранево и до 10 дни трябва проблемът да е решен.

Това съобщи пред Нова телевизия министърът на туризма Евтим Милошев. Отпадните води в момента се заустват на сушата.

Проблем с качеството на водата има само на централния плаж на Кранево. На плажа на Албена и на южния на Кранево проблеми няма, каза още Милошев.

За пречиствателната станция е имало планиран ремонт, който е трябвало да е през това лято, допълни министърът на туризма.

Оценката на Европейската комисия е, че чистотата на водата по нашето черноморие е отлична, заяви още Евтим Милошев. Заради това според него не трябва да се създава паника заради изолиран малък случай.

Основният проблем на туризма е недостига на работна ръка, който ме удари в челото веднага, след като станах министър. Опитваме да упражняваме влияние върху другите институции за решаване на проблема, заяви още Милошев. Трябва обаче да намерим баланс между вноса на работници и сигурността на страната, добави той по повод оплакванията на бизнеса, че се бавят разрешителните за внос на работна ръка извън страните от ЕС.

Има голям резерв в трайно безработните българи, които не полагат усилия да си намерят работа, каза още министърът. Работниците от третия свят не са панацея, а решава моментен проблем, добави Милошев.

Станете почитател на Класа