Главата на Молдова се срещна със Зеленски

Главата на Молдова се срещна със Зеленски
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.04.2023
  • Share:

Главата на Молдова Санду обсъди със Зеленски сътрудничеството в областта на енергийната сигурност

 

 

Главата на Молдова се срещна със Зеленски

 

 

Президентът на Молдова Мая Санду обсъди с Владимир Зеленски сътрудничеството в областта на енергийната сигурност, както и модернизацията на инфраструктурата.

„В Киев, на среща с… Владимир Зеленски, изразих солидарността си с украинския народ. Обсъдих… редица теми от двустранния дневен ред, включително нашето сътрудничество по проекти за модернизиране и разширяване на инфраструктурата, укрепване на енергийната сигурност“, написа Санду във Фейсбук след посещението си в Украйна.

По думите й държавните глави са се договорили също така да координират усилията си в процеса на достигане до началото на преговорите за присъединяване към ЕС.

Преди година, на 3 март, президентът на Молдова Мая Санду подписа заявление за присъединяване на републиката към Европейския съюз, отбелязвайки, че процесът на европейска интеграция трябва да се ускори. Държавните и правителствените ръководители на Европейския съюз на срещата на върха в Брюксел на 23 юни одобриха предоставянето на Украйна и Молдова на статут на кандидати за присъединяване към съюза. Европейската комисия постави девет условия, които Молдова трябва да изпълни, за да се присъедини към ЕС.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа