Унгарският външен министър: Появата на западни войски в Украйна ще доведе до световна война

Унгарският външен министър: Появата на западни войски в Украйна ще доведе до световна война

Изпращането на западни войски в Украйна, което обсъждат някои европейски политици, ще доведе до нова световна война. Това мнение изрази унгарският външен министър Петер Сиярто на пресконференция след преговори в Аман с йорданския си колега Айман ал Сафади.

 

 

"Някои европейски политици искат да изпратят войници в Украйна, докато други европейски политици фантазират за използване на ядрени оръжия. Във всеки случай това би означавало световна война и тези, които са в непосредствена близост до въоръжения конфликт, ще трябва да платят за това", - предупреди Сиярто, чиято реч беше излъчена от телевизионния канал М1.

Той отбеляза, че унгарските граждани „вече са уморени от тези опасни изявления“, които продължават да се правят във връзка с украинския конфликт. „Уморихме се да се опитваме да въвлечем цяла Европа и дори целия свят във война, уморихме се да говорим за изпращане на сухопътни войски и използване на ядрено оръжие в Украйна“, каза министърът.

В тази връзка той изрази надежда, че на изборите за Европейски парламент на 6-9 юни избирателите ще могат да „изпратят сигнал на европейските политици, които говорят глупости“. Унгарското правителство заявява, че тези избори по същество ще решат въпроса за войната и мира и призовава за подкрепа на онези партии, които се противопоставят на продължаването на въоръжения конфликт в Украйна.

Източник: "Труд"

Станете почитател на Класа