В Южния военен окръг Русия започна първият етап от учения по подготовка и използване на нестратегическо ядрено оръжие

В Южния военен окръг Русия започна първият етап от учения по подготовка и използване на нестратегическо ядрено оръжие
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.05.2024
  • Share:

Министерството на отбраната на Русия обяви началото на първия етап от военни учения с използване на нестратегически ядрени оръжия.

В съответствие с указанията на Президента на Русия Владимир Путин в Южния военен окръг под ръководството на Генералния щаб на Въоръжените сили на Русия започна първият етап от учения с практическа проверка на подготовката и използването на нестратегическо ядрено оръжие. Това съобщиха от Министерство на отбраната на РФ.

 

В Южния военен окръг  Русия започна първият етап от учения по подготовка и използване на нестратегическо ядрено оръжие

 

 

„В рамките на този етап личният състав на ракетните формирования на Южния военен окръг отработва учебно-бойни задачи по получаване на специални боеприпаси за оперативно-тактическия ракетен комплекс „Искандер“, оборудване на ракети-носители с тях и скрито настъпление към набелязания позиционен район за подготовка за изстрелване на ракети“, се казва в съобщението.

В ученията участват и екипажи на авиационни части на руските въздушно-космически сили. Личният състав ще отработи снаряжението на авиационно оръжие със специални бойни глави, включително аеробалистични хиперзвукови ракети „Кинжал“.

От военното ведомство уточниха, че тези учения се провеждат с цел „поддържане на готовността на личния състав и бойната техника на подразделенията за бойно използване на нестратегически ядрени оръжия за реагиране и за безусловно осигуряване на териториалната цялост и суверенитета на руската държава” в отговор на заплахи и провокативни изявления на отделни представители на Колективния Запад към Русия.

 

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа