„Ще има брутално зачистване“: Руски политолог за обкръжаването на ВСУ в Курска област

„Ще има брутално зачистване“: Руски политолог за обкръжаването на ВСУ в Курска област
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    18.10.2024
  • Сподели:

След пробива на руските военни в Курска област линията на бойно съприкосновение там се стабилизира, заяви руският политологът, генерален директор на Института за политически изследвания Сергей Марков в своя канал в Telegram. По думите му подразделенията на украинските въоръжени сили, които са обкръжени, ще бъдат брутално зачистени.

 

 

«Курск, ето и военната логика. След пробива на руската армия линията на бойното съприкосновение се стабилизира. Даже украинските въоръжени сили се опитват да контраатакуват. Някои части на украинските въоръжени сили все още се намират в обкръжение или полуобкръжение», написа кандидатът на политическите науки.

Според него украинските части ще се опитат да деблокират обкръжените части с контраатаки. Когато това се окаже невъзможно, те сами ще се опитат да избягат от обкръжението. В същото време руските въоръжени сили ще „се опитат да затегнат обкръжението още по-плътно“.

«И тъй като отбраната на въоръжените сили на Украйна рязко промени конфигурацията си в резултат на отстъплението, руската армия ще се опита да намери нови слаби места в отбраната на въоръжените сили на Украйна и внезапно да удари там, като направи нови пробиви», убеден е руският политолог.

Той добави, че курското село Малая Локня остава под контрола на въоръжените сили на Украйна, а за областния център Суджа „на този етап не става дума“. Междувременно Глушковският район на Курска област е напълно прочистен от украинските въоръжени сили, заплахите там отпаднаха, заключи Марков.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа