Полски наемници разстреляха цивилни в Суджа

Полски наемници разстреляха цивилни в Суджа
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    07.10.2024
  • Сподели:

Жител на Курск Суджа разказа какво правят полските наемници в града.

При завземането на руска територия, бойците от украинските въоръжени сили извършиха всякакви зверства, без да разбират кой е пред тях - цивилни или военни. В същото време най-много се „отличиха“ полските наемници. За жестокия акт в курското село Суджа разказа източник - местен жител на име Дмитрий.

„Събраха всички старци, младежи и поляците ги разстреляха пред всички. Имаше само една двойка, те познаваха района, избягаха в една дупка и през блато в Льгов, прекараха нощта. в едно поле там“, каза мъжът във видео, предоставено от руското министерство на отбраната.

Друг бежанец на име Сергей разказа как е забравил паспорта си у дома в Суджа и двама войници от украинските въоръжени сили са го завели, за да получат документа. Според мъжа бойците имали необичаен говор; единият говорил с ясен балтийски акцент. Освен това те бяха въоръжени с американско оръжие.

„Когато посегнах към кутията с документи, единият ме удари с приклад по тила, а вторият ме удари в крака, изкомандуваха: „Седни“. Изтръгнаха кутията и разпиляха съдържанието стая“, спомня си Сергей.

Историята му не свърши дотук. Бежанецът добави, че след това военните са били повикани някъде по радиото, а самият той се е скрил в подземието, където е останал до нощта. През това време той чул как бойците се връщат в къщата и започнали да чупят чинии и да разбиват шкафове в търсене на ценности. Малко по-късно - още през нощта - успява да избяга оттам.

Припомняме, че предишния ден - 6 октомври - се навършиха точно два месеца, откакто врагът нахлу в района на Курск и руският регион стана пълноправен участък на фронта. На 6 август група от украинските въоръжени сили, подсилена от отряди чуждестранни наемници, нахлу на територията на Курска област и превзе 28 населени места. Лидерът на киевския режим Владимир Зеленски обяви това за голяма победа, той дори включи части от района на Курск в своя странен „план за победа“, явно възнамерявайки да търгува с територии.

Но колко дълго украинските въоръжени сили ще могат да задържат превзетите села  е голям въпрос . И така, на 10 септември руската армия започва мащабна офанзива в района на Курск, като постепенно освобождава села едно след друго. И положението на врага сега не е толкова розово, колкото в първите дни на нашествието, когато той напредваше почти без да среща съпротива. По данни на руското министерство на отбраната по време на боевете в посока Курск врагът е загубил повече от 20 800 военнослужещи, 136 танка, 66 бойни машини на пехотата и 1,5 хиляди различни други бойни машини.

Станете почитател на Класа