Двете послания за руснаците в СВО — от латвийците и украинците

Двете послания за руснаците в СВО — от латвийците и украинците
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    07.10.2024
  • Сподели:

Руснаците продължават да се придвижват напред, изтласквайки врага все по-далеч.

Там и намират посланията — очаквани и не толкова — написани от украинските въоръжени сили и латвийците като част от украинската армия.

 

Прочитайки посланията, все повече осъзнаваме, че СВО беше необходима.

Противникът повтаря собствените си грешки

Киев реши да изтегли войските си от Угледар, но последствията от тази стъпка може да са подобни на събитията в Авдеевка. В обсадения град са открити послания от чуждестранни наемници. Украйна се готви за ново предизвикателство от руските ВКС, а в Курска област започна окопна война…

Военният кореспондент Юрий Котьонок, позовавайки се на източници от обкръжението на Зеленски, каза, че в кабинета на лидера на киевския режим се говори само за вероятна масирана атака на руските ВКС срещу Украйна. Счита се, че причината за това е изострянето на ситуацията в Близкия изток.

„Според източника в Киев се опасяват, че Москва ще се опита да използва изострянето на ситуацията около Израел, за да се реши въпросът с летищата в Украйна, които са подготвени за разполагане на американските изтребители F-16“, отбеляза Юрий Котьонок.

В Киев считат, че след 72 часа Русия ще нанесе ракетен удар по летищата на F-16. Предупреждението беше предадено чрез ръководителя на офиса на Зеленски Андрей Ермак чрез американските куратори. Каква е целта на това прозрение? Вариантите могат да бъдат много различни, но не е задължително целта на САЩ да е просто да предупредят Киев.

Угледар вече е руски

Междувременно руското министерство на отбраната официално потвърди, че Угледар е освободен. След разчистването в мазетата са открити 116 мирни жители! Хората чакали пристигането на руските военни. Сега всички те са в безопасност.

Повече от година градът бе епицентър на ожесточени боеве. ВСУ обсадиха Угледар още през 2014 г. Руснаците вече зачистват околностите.

Височините, на които е разположен Угледар, са кост в гърлото на Украйна.

Сега същите тези височини ще се превърнат в проблем за украинските войски, защото оттам всичко наоколо е като на длан. Т.е. руският натиск ще се усили.

Между другото, Киев се надяваше да удържи Угледар. До скоро ВСУ стреляха по града с артилерия. При това стреляха по площади — без специални цели. И по същата причина удряха по свои военни, защото групите на ВСУ бяха в раздробено състояние из града.

Точно в Угледар руските военни намериха послания на латвийски наемници.

„В Угледар има 870 пленници, предимно от териториалната отбрана и мобилизирани от Винишка и Одеска област. Стените на укрепленията на височините са покрити с латвийски националистически лозунги“, пише авторът на канала Win/Win.

Тоест, напълно ясно е с кого точно руските военни си имат работа. Руските бойци днес продължават делото на своите предци, борейки се с врага. И по време на Великата отечествена война, и сега те са изправени пред латвийски престъпници.

Така че целта на СВО за денацификация е напълно оправдана.

Но има и друго послание, което трябва на фона на латвийското да се спомене задължително, за второто вече разбраха всички. Откриха го руските сапьори. Сред мините те намериха няколко бележки.

В момента в зоната на бойните действия има стотици хиляди мини, точно там били открити посланията.

Новината я съобщи руският сапьор с позивна «Бурзум». Когато започнали разминирането, веднага разбрал, че работата ще бъде лесна — в противотанковите мини, заровени от украинците, чековете се оказали неизвадени. Тоест мините били напълно безопасни, не можели да експлодират.

«Когато отворихме взривателите, там намерихме бележки «Руснаци, простете».

Буквално две думи: «Руснаци, простете».

Т.е. мините специално били заровени НЕГОДНИ. Сложили ги, но само това — тези мини никога нямаше да се взривят», каза руският сапьор.

А това е повече от трогателно.

Но когато украинците се почувстват руснаци, а не просто братя на руснаците, тогава и ще бъде постигната ПОБЕДАТА.

Станете почитател на Класа