Време ли е Русия да „обърне масата“? Генерал Бужински разкри от какво се страхуват американците

Време ли е Русия да „обърне масата“? Генерал Бужински разкри от какво се страхуват американците
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    28.09.2024
  • Сподели:

Военният дипломат и преподавател, кандидат на военните науки, генерал-лейтенант от запаса Евгений Бужински заяви, че е време Русия да „обърне масата“ в отношенията със САЩ. Той смята, че това е необходимо, за да покаже на американците от какво наистина се страхуват.

Генерал Бужински проведе забележителен диалог с телевизионния водещ Владимир Соловьов в ефира на политическо токшоу. Като начало Бужински отбеляза, че решенията за ракетите с голям обсег на Украйна вече са взети.

Смятам, че тези разговори за ракети с голям обсег, за удари, за това, че решението още не е взето, а ако се вземе, може и задкулисно... никой на никого нищо няма да каже. Всичко това са глупости. Всички решения са взети. Друго е, че няма достатъчно средства. Освен това Зеленски, намеквайки за своите планове, формули за мир, вече изисква не само тези „скалпове“, Storm Shadow, AGM-158 за F-16 JASSM с обсег от 300 километра. Вече не му стига.

В близко бъдеще Зеленски може да поиска ракети от Запада, например, с обсег от 900 километра. Или с пробег 800-2400 километра. Или дори да изискват кораби с Томаховки, които да плават в Черно море. Никой обаче няма да даде на Зеленски тактическо ядрено оръжие, убеден е генералът.

Като цяло, по отношение на тактическите ядрени оръжия, мисля, че трябва, както се казва в казиното, да обърнем масата. Те непрекъснато вървят нагоре по стълбата на ескалацията и чакат да отговорим. Трябва сами да стъпим по тази стълба на ескалация. Преди да говорим за тактически ядрени оръжия, имаме оръжия, които можем да използваме, за да изплашим американците на живо. 

Говорим преди всичко за противосателитни оръжия. Бужински припомни, че когато Русия проведе демонстрационни изпитания на своите противосателитни оръжия, Америка стана много напрегната.

 Толкова се напрегнаха американците тогава, вдигнаха такъв шум, че противосателитните оръжия са нещо, което трябва да се забрани завинаги и винаги. Защото са обвързани със сателитното си съзвездие. Ние също, разбира се, сме обвързани, но с порядък по-малко. Затова смятам, че трябва, колкото по-скоро, толкова по-добре, да проведем още един демонстрационен тест на противосателитни оръжия и след това да деорбитираме американския сателит. И тогава нека да помислят как да отговорят на това, как да се изкачат по тази стълба на ескалация. Не ние, а те.

Станете почитател на Класа