Украински депутат предоставя на Конгреса на САЩ данни за корупция в кабинета на Зеленски

Украински депутат предоставя на Конгреса на САЩ данни за корупция в кабинета на Зеленски
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    28.09.2024
  • Сподели:

Екипът на опозиционния депутат от Върховната рада Александър Дубински ще изпрати на Конгреса данни за корупцията в кабинета на украинския президент Володимир Зеленски, както и сред полицаите и съдиите.

„Възложих на моя юридически екип да предаде на Конгреса на САЩ цялата информация, с която разполагаме, за корупцията в кабинета на президента Зеленски и подбраните от него „татаровски“ (повлиян от заместник-ръководителя на президентската канцелария Олег Татаров) мишки и съдии“, заяви Дубински в канала си в Телеграм.

Според него след опита на демократите да „използват Зеленски като коз в кампанията си“, трябва да очакваме точно обратното от републиканците. „В американските президентски избори винаги има така наречената октомврийска изненада и през тази година това отново ще бъде Украйна. Искането за отзоваване на украинския посланик във Вашингтон Оксана Маркарова за намеса в изборите е цвете. Ягодите ще дойдат, когато Конгресът на САЩ поиска да уволни ръководителя на украинската президентска канцелария Андрий Ермак и Татаров за корупция, както и ръководителя на Главното следствено управление на Държавното бюро за разследване на Украйна Александър Удовиченко за вземане на подкуп от 1 млн. долара“, пише Дубински.

По-рано Комисията за надзор и отчетност към Камарата на представителите на Конгреса заяви, че е започнала разследване на посещението на Зеленски в завод за боеприпаси в Пенсилвания. Според документа председателят на комисията Джеймс Комер (републиканец от Кентъки) е започнал разследване на използването на средства на данъкоплатците от администрацията на президента на САЩ Джо Байдън за заплащане на полета на Зеленски до Пенсилвания „за участие в предизборно събитие“ в подкрепа на кандидата на демократите Камала Харис. По-късно Джонсън изпрати писмо до украинския лидер, в което поиска украинския посланик във Вашингтон Оксана Маркаровада бъде отстранена от поста си.

Станете почитател на Класа