Кремъл предупреждава за последиците от „играта с огъня“ след опита за убийство на Тръмп

Кремъл предупреждава за последиците от „играта с огъня“ след опита за убийство на Тръмп
  • Публикация:  classa***
  • Дата:  
    16.09.2024
  • Сподели:

Кремъл заяви днес, че украинската връзка на заподозрения за опита за убийство на бившия американски президент Доналд Тръмп подчертава, че „играта с огъня“ има своите последици, съобщава Ройтерс, цитирано от БТА.

Говорителят на руския президент Владимир Путин, Дмитрий Песков, коментира, че американските разузнавателни служби трябва да се заемат с въпроса относно опита за убийство, който ФБР определи като очевиден. „Не ние трябва да мислим за това, а американските разузнавателни служби. Във всички случаи, играта с огъня си има своите последици“, заяви Песков, което изглежда е ясно намек към подкрепата на САЩ за Украйна, посочва Ройтерс.

Три американски медии - телевизиите Си Ен Ен и "Фокс нюз" и вестник "Ню Йорк таймс" - цитираха източници от правоприлагащите органи, които идентифицираха заподозрения като 58-годишния Райън Уесли Раут, който наскоро се е преместил на Хаваите.

Профилите на Раут в социалните мрежи показват, че той е бил страстен поддръжник на Украйна. „Ню Йорк таймс“ съобщи, че е интервюирал Раут миналата година за статия относно американски доброволци, които са искали да се сражават за Украйна.

Раут е разказал пред вестника, че е пътувал до Украйна и е прекарал няколко месеца там през 2022 г., и е опитал да вербува афганистански войници, избягали от режима на талибаните, да се присъединят към украинските сили.

Станете почитател на Класа