Огнева завеса: Украйна извади страшно оръжия на фронта, САЩ с мълниеносна реакция заради Черно море

Огнева завеса: Украйна извади страшно оръжия на фронта, САЩ с мълниеносна реакция заради Черно море
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.06.2024
  • Сподели:

Украинските сили за отбрана унищожиха руския център за космическо проследяване и комуникация в окупирания Крим. Това е важен военен компонент в сателитната комуникационна и навигационна система за нашествениците, пише UNIAN.

 

 

Центърът беше включен в списъка на загубите на руските войски през изминалата седмица. Това беше публикувано на официалната страница на Министерството на отбраната на Украйна в социалната мрежа Фейсбук. 

Украинските войници също унищожиха следните цели:

„Това стана благодарение на изобретателността и уменията на украинските бойци“, добавиха от Министерството на отбраната на Украйна.

 

  • зенитно-ракетната система "Оса", предназначена за прикриване на силите и средствата на войските при всички видове бойни действия;
  • щурмови самолети Су-25;
  • два BM-21 Grad, които се считат за много мощна плячка, тъй като са изключително трудни за улавяне.
  • Съобщава се и за уникален случай на свален руски FPV дрон с оръдие Bushmaster от бойна машина на пехотата Bradley.

Русия заплаши САЩ заради БЛА над Черно море: Пентагонът с мълниеносен отговор

Руското министерство на отбраната заяви, че полетите на американски дронове над Черно море увеличават риска от пряка конфронтация между НАТО и Руската федерация.

 

 

Окупаторите казват, че интензивността на полетите на американски стратегически дронове над Черно море се е увеличила. Според тях тези дронове извършват разузнаване и посочват цели за западни прецизни оръжия, които украинската армия е получила.

В изявлението се посочва, че това показва „нарастващо участие на САЩ и страните от НАТО във войната на страната на Украйна“.

„Подобни полети значително увеличават вероятността от инциденти във въздушното пространство със самолети на руските въздушно-космически сили, което увеличава риска от пряка конфронтация между алианса и страните от НАТО ще бъдат отговорни за това“, се казва в изявлението.

Министърът на отбраната на Русия Андрей Белоусов възложи на Генералния щаб на руските въоръжени сили „да направи предложение за мерки за бързо реагиране на провокации“.

Реакцията на САЩ

Говорителката на Пентагона Сабрина Сингх беше помолена да коментира изявлението на Москва по време на брифинг, уточнява UNIAN.

Тя отговори, че Съединените щати продължават да действат в международни въздушни и морски пространства, където това е разрешено от закона. 

„Просто нямам какво да добавя в момента“, каза тя.

Военен експерт издаде тактиката на Киев: Ето как украинските въоръжени сили успяха да прогонят руснаците от микрорайон Канал в Часов Яр

Украинските въоръжени сили успешно поддържат защитата си в района на Часов Яр. Наскоро стана известно, че защитниците са изтласкали вражеската армия от микрорайона на канала.

Според военния експерт Роман Свитан украинските военни успяват да задържат позиции с помощта на някои артилерийски механизми.

В коментар, цитиран от UNIAN, полковник от запаса от въоръжените сили на Украйна отбеляза, че настъплението на нашествениците в микрорайон Канал пряко зависи от доставката на боеприпаси за украинските бойци.

„Провежда се с помощта на определени артилерийски механизми – така наречената „огнева завеса“, обясни експертът.

 

 

Свитан подчерта, че веднага щом нашествениците влязат в микрорайон Канал, веднага влиза пратка с боеприпаси, така че украинските защитници ги избиват оттам. Подобни действия се провеждат от няколко месеца.

Експертът обаче каза, че сега има голям проблем с Торецк, който е в Донецка област, тъй като руската армия е настъпила в района на Шумов и Дружба. През последните 24 часа нашествениците се опитваха да се придвижат от юг към Торецк, тоест от Ню Йорк.

„Движението от Ню Йорк до Торецк е доста опасно“, отбеляза полковникът от запаса.

Според Свитан движението към Ню Йорк и от юг към Торецк показва, че руснаците планират да се придвижат по-нататък към Константиновка, отрязвайки украинския гарнизон на Часово Яр. 

Експертът подчерта, че нашествениците отдавна не са се осмелявали на подобна стъпка, тъй като Торецк е командваща височина. В същото време селището е добър укрепен район, така че ако цивилните бъдат евакуирани оттам, за руската армия ще бъде много трудно да го превземе, добави той.

Часов Яр - последни новини

Руските окупатори продължават да унищожават Часов Яр с помощта на системата Солнцепек. Най-ожесточените боеве продължават в района на канала Северски Донец - Донбас.

„Окупаторите безмилостно стрелят по Часов Яр с тежки огнехвъргачни системи „Солнцепек“ – това е страшно оръжие, което поразява с термобарични ракети“, казаха военните от Киев.

Също така беше съобщено, че руснаците са започнали да доставят сухи дажби в Часов Яр с помощта на дронове. Украинските военни обаче оставиха нашествениците без обяд, тъй като те свалиха „дрона куриер“.

 

 

Станете почитател на Класа