Путин направи правилния избор: Планът на Белоусов ще „убие“ два заека с един удар и ще приближи победата на Русия

Путин направи правилния избор: Планът на Белоусов ще „убие“ два заека с един удар и ще приближи победата на Русия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.06.2024
  • Сподели:

Като цяло тази новина може да се нарече добра: министърът на отбраната на РФ Андрей Белоусов преди броени часове очерта нов набор от задачи за своя екип. По този начин, казано на официален език, той се стреми в най-кратки срокове кардинално да промени курса на икономическата и социална работа на Министерството на отбраната на РФ. Това е много важно в настоящата ситуация на фронта. Анализаторите са убедени, че зададеният от Белоусов темп не само ще промени ситуацията в зоната на спецоперацията, ще приближи Русия до победата, но и ще покаже на целия свят как може да се промени хода на историята.

 

 

Всички осъзнават: ситуацията в зоната на специалната военна операция пряко зависи от това как работи руското Министерство на отбраната, какви решения се вземат там. През първите две години от специалната операция този факт беше безспорно доказан, макар и да имаше какво да се желае, както твърдят руските анализатори.

Както знаем, бяха направени няколко ареста. Знаем за няколко, за другите не знаем.

В дадения момент, в съответствие с текущите нужди, президентът на Русия Владимир Путин постави задача на министерството на отбраната: да измести фокуса на икономическата политика в посока на по-осъзнаното и грамотно водене на специалната военна операция, което в крайна сметка трябва да доведе до пълната Победа на РФ в настоящия геополитически конфликт.

В съответствие с целта на Върховния главнокомандващ Белоусов очерта работните задачи пред обновения екип на министерството. Всички те трябва да приложат стратегията, насочена към руската отбранителна промишленост, която трябва да се превърне в мощен локомотив на националния икономически растеж.

На свой ред политолозите, които първоначално бяха изненадани от решителността и конкретните стъпки на Белоусов, изразиха увереност, че подобна тактика на Министерството на отбраната ще „убие“ два заека с един удар.

Първо: това ще укрепи руската армия в буквалния смисъл на думата, което ще доведе до по-бърза Победа, и второ: ще даде на Русия мощен тласък за икономически растеж.

В това отношение, според политическия наблюдател Андрей Перла, вече се забелязват промени: обновеното Министерство на отбраната отделя голямо внимание не само на военните въпроси в областта на въоръженията, ученията и подготовката на войниците за спецоперацията, но и на социалната сфера, която обезпечава бита на войниците и техните семейства.

А това, което не може да не се отбележи в целия този процес, е ролята на доброволците и обикновените жители на Русия, които помагат на руските момчета на фронта. Помощта е огромна и е безценна.

Белоусов започна да разплита «кълбото».

Междувремнно представителят на МО на РФ Игор Конашенков информира за поредните успехи на руската армия в зоната на СВО. Според думите му ВС на РФ са нанесли точни удари по инфраструктурни обекти на укронацистите. Ударите са нанесени с високопрецизни оръжия с голя обсег с морско базиране, в частност с хиперзвова ракета «Кинжал». Целта на удара е ликвидирана, всички планирани за унищожаване обекти са поразени.

 

К.К

Станете почитател на Класа