Нервен «пожар» между Тръмпи Байдън за Украйна: „Никога не съм чувал толкова глупости“

Нервен «пожар» между Тръмпи Байдън за Украйна: „Никога не съм чувал толкова глупости“
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.06.2024
  • Сподели:

По време на телевизионния дебат между Тръмп и Байдън, който се състоя в нощта на четвъртък срещу петък московско време, съвсем очаквано беше повдигната темата за украинския конфликт (съответно беше засегната и Русия).

 

 

Бившият президент на САЩ Тръмп каза по време на дебата по външната политика, че „целият свят се разпада“ под ръководството на президента Байдън. Той добави, че САЩ „вече не са уважавани“ на световната сцена при администрацията на президента Байдън.

„Вече не ни уважават като държава. Те не уважават нашето ръководство. Те вече не уважават Съединените щати“, каза Тръмп от сцената на дебата в Атланта, атакувайки своя колега от Демократическата партия.

„Приличаме на страна от третия свят с превръщането на изборите в оръжие, опитвайки се да преследваме нашия политически опонент и всички неща, които той е направил, станахме като страна от третия свят, много жалко е колко и какви щети нанесе той на страната ни.»

Изявленията на Тръмп, че „целият свят ще се взриви в резултат на политиката на администрацията на Байдън“, бяха направени, след като той беше попитан дали ще приеме условията на мирното споразумение за Украйна, предложено от руския президент Владимир Путин. Вмест това бившият президент разкритикува поведението на Байдън по отношение американските въоръжени сили.

„Нашите ветерани и нашите войници не могат да понасят този човек. Те не могат да го търпят. Те считат, че той е най-лошият главнокомандващ, който някога сме имали. Аз им харесвам повече, има куп информации по повода“, каза Тръмп.

Тръмп заяви, че ако Съединените щати имаха „истински президент“, който би бил „уважаван от Путин“, тогава въоръженият конфликт никога не би се случил и че Байдън „не направи нищо, за да го спре“.

„Ще разреша тази война между Путин и Зеленски като новоизбран президент — още преди да встъпя в длъжност на 20 януари… Ще разреша този въпрос бързо, преди да встъпя в длъжност“, обеща Доналд Тръмп.

Той също така нарече изтеглянето на Байдън от Афганистан „най-неприятният момент в историята на нашата страна“ и каза, че по време на неговото управление не е имало „терор“.

„Целият свят се взриви в резултат на Байдън“, добави той.

Джо Байдън се противопостави на предложението на Тръмп по отношение на Украйна, като го обвини, че иска да изтегли Съединените щати от НАТО и да предизвика мащабна война в Европа.

„Никога не съм чувал толкова много глупости. Този човек иска да излезе от НАТО“, каза Байдън.

„Какво ще се случи, ако всъщност Путин продължи да върви срещу НАТО? Имаме пети член от Устава, нападението срещу един член е нападение срещу всички. Ако искате да започнете ядрена война, оставете Путин да влезе и да контролира Украйна, а след това да премине към Полша и други места. Какво ще стане след това?“, разпали русофобските страсти престарелият американски президент.

По-рано през юни руският президент Владимир Путин представи мирния план на Кремъл, който призовава украинските войски да се изтеглят от четирите контролирани от Москва южни и източни региони, напомни CNN на своята аудитория. Руският държавен глава също поиска Киев да се откаже от кандидатурата си за членство в НАТО.

Както CNN припомня, администрацията на Байдън последователно подкрепя Украйна. Съвсем наскоро Съединените щати обявиха нов пакет от военна помощ за Украйна на стойност 400 милиона долара.

К.К

Станете почитател на Класа