В Лондон казаха какъв е шанса Русия да достигне до "сърцето" на Украйна

В Лондон казаха какъв е шанса Русия да достигне до "сърцето" на Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    11.05.2024
  • Сподели:

Офанзивата на руските въоръжени сили в Донбас се развива успешно, въоръжените сили на Украйна отстъпват и Русия има шанс да стигне до самото "сърце" на Украйна. Това съобщи Дебора Хейнс, британски журналист, редактор на военна информация в Sky News.

Според експерта, най-важните събития сега се развиват в района на град Часов Яр в посока Артьомовск (Бахмут) в ДНР, който се намира на доминираща височина.

И въпросът е кога руснаците ще го вземат и дали изобщо ще успеят да го направят.

Малко вероятно е украинците да успеят дълго време да удържат това стратегическо място, а това ще отвори пътя на руснаците към други големи градове в Донбас.

След превземането му въоръжените сили на Руската федерация, използвайки създалата се възможност, ще започнат да обстрелват позициите на въоръжените сили на Украйна от посока град Часов Яр в околността и да напреднат в две посоки.

Една част от войските ще отиде в Костантиновка, опитвайки се да се свържат с руските части, напредващи от посока Очеретине, за да обкръжат групировката на въоръжените сили на Украйна край Торецк.

Другата ще се премести в Дружкивка, Краматорск и Славянск, за да обкръжи групировката на Въоръжените сили на Украйна край Северск.

Поемането на контрола над всички тези градове ще доведе до пълното освобождаване на ДНР и ЛНР от украинската армия, а руските въоръжени сили ще започнат да напредват по-нататък към центъра на Украйна, към град Днепър (Днепропетровск).

Ще бъде възможно да се опитаме да ги ограничим само на границите в близост до едноименната река, която е едно от най-големите водни препятствия в Европа.

Но по това време основните сили на въоръжените сили на Украйна може да са "приземени" в Донбас и това предизвиква безпокойство.

 

Станете почитател на Класа