Василий Небензя: Поражението на Киевския режим е въпрос на време

Василий Небензя: Поражението на Киевския режим е въпрос на време
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    01.07.2023
  • Сподели:

Представяме основни акценти от речта на Постоянния представител на Русия Василий Алексеевич Небензя на заседанието на Съвета за сигурност на ООН относно доставките на оръжия за Украйна и последиците от тях. Напомняме, че доставките от Запада не само не спират, но се увеличават по искане на САЩ.

 

 

Василий Небензя: Поражението на Киевския режим е въпрос на време

 

Заплахите от доставките на западни оръжия за Украйна продължават да растат и да се умножават на фона на непрестанните опити на нашите бивши партньори за пореден път да прехвърлят цялата отговорност за случващото се в Украйна върху Русия.

<…>

Западните страни упорито се опитват да накарат международната общност да забрави, че кризата в Украйна, както и доставките на западни оръжия за Киев, започнаха много преди началото на специалната военна операция.

Днес, благодарение на разкритията на редица високопоставени политици от онова време, ние знаем, че системното «напомпване» на Украйна с оръжие и подготовката й за война с Русия през всичките тези години се извършва «зад паравана» на Минските споразумения, които, въпреки факта, че са заложени в съответните резолюции на Съвета за сигурност, нито западните страни, нито самият Киев възнамеряваха да изпълняват.

<…>

Сега западните страни извършват не само необуздано помпане на киевския режим с оръжие, но и обучават въоръжените сили на Украйна и националистическите батальони на техните територии, предоставят на украинската армия разузнавателна информация за целеуказване и дори санкциониране на атаки срещу конкретни цели с западни оръжия.

В същото време усърдно се твърди, че западните държави не участват в конфликта с Русия.

<…>

Никакви доставки на оръжия няма да променят баланса на силите и повечето независими военни експерти вече открито признават, че поражението на Киевския режим е само въпрос на време.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа