"Вагнер" продължава да набира бойци от цяла Русия

"Вагнер" продължава да набира бойци от цяла Русия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.06.2023
  • Сподели:

Според информация от BBC, частната военна компания (ЧВК) "Вагнер" продължава да набира бойци в Русия, въпреки организирания бунт на групата Евгений Пригожин.

 

 

Няколко центъра за набиране на персонал в различни градове в Русия потвърдиха, че работата продължава както обикновено. Наборът на бойци за "Вагнер" се осъществява през различни бойни клубове, включително училища по бойни изкуства и боксови клубове.

Според съобщенията, заплатата на бойците на "Вагнер" остава 240 000 рубли на месец, а договорите са за шест месеца. Членове на групата ги подписват директно с "Вагнер", а не с руското министерство на отбраната.

Въпреки това, ръководителят на украинското военно разузнаване, Кирило Буданов, заяви, че "Вагнер" вече не са на бойното поле в Украйна, без да предоставя подробности за това как е получил тази информация.

Сателитни изображения показват, че през последните дни са изградени нови съоръжения на военна база в Беларус, което подсказва, че "Вагнер" може да създадат нова база в тази страна. Президентът на Беларус, Александър Лукашенко, покани "Вагнер" да извършват операции в страната като част от споразумението, което сложи край на бунта в Русия.

Владимир Путин заяви, че бойците от "Вагнер" имат свободата да се преместят в Беларус, да се присъединят към руската армия или да се върнат у дома след бунта, който, според него, представляваше риск от гражданска война в Русия, предаде news.bg.

 

Станете почитател на Класа