Байдън подписа заповед за ограничаване на дискриминацията срещу трансджендерите

Байдън подписа заповед за ограничаване на дискриминацията срещу трансджендерите
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    17.06.2022
  • Сподели:

Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, насочена към ограничаване на дискриминацията срещу транссексуалните младежи и пресушаване на федералното финансиране за противоречивата практика на „конверсионна терапия".
Изпълнителната заповед на Байдън, която идва по време на месеца на прайда, изисква от федералните здравни и образователни отдели да разширят достъпа до медицински грижи, утвърждаващи пола, и да намерят нови начини за противодействие на вълната от законопроекти, приети в американските щати от консервативните законодатели тази година, които забраняват тези лечения за транссексуални младежи.
Заповедта от сряда изисква от федералните агенции да гарантират, че финансираните от федералните програми не предлагат конверсионна терапия, която се опитва да принуди LGBTQ+ младежите да променят сексуалната си ориентация, а Федералната търговска комисия да обмисли контрол върху такива практики, които се стремят да променят сексуалната ориентация или полова идентичност на пациента. като измамни бизнеси.
Мерките включват също насърчаване на настаняването на ЛГБТК+ деца в приемни домове, които подкрепят тяхната сексуална ориентация и създаване на нова работна група за бездомността на ЛГБТК+. Те идват, след като Министерството на правосъдието оспори някои консервативни държавни закони за транс деца като противоконституционни.
Белият дом заяви, че повече от 300 закона „анти-LGBTQI+" са били въведени в държавните законодателни органи през последната година, препратка към законопроекти, които забраняват обсъждането на полова идентичност в класната стая, блокират достъпа до здравеопазване, за да помогнат на младите хора да преминат, и ограничават участието в спорта.
„Президентът Байдън вярва, че никой не трябва да се сблъсква с дискриминация заради това кой е или когото обича. Откакто президентът Байдън встъпи в длъжност, той защити правата на ЛГБТКИ+ американците и хората по целия свят, ускорявайки похода към пълно равенство", каза Белият дом.

Станете почитател на Класа