Австралия санкционира руските въоръжени сили и още 16 руснаци

Австралия санкционира руските въоръжени сили и още 16 руснаци
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    09.03.2022
  • Share:

Австралия обяви нови санкции срещу Русия, които ще засегнат руските въоръжени сили и още 16 руски граждани, заяви австралийският външен министър Марис Пейн в изявление.


„Този нов кръг от санкции ще наложи целенасочени финансови санкции на въоръжените сили на Руската федерация и насочени финансови забрани и забрани за пътуване срещу допълнителни шестима висши руски военни командири, отговорни за извършването на морски, наземни и въздушни атаки срещу Украйна. Австралия също налага санкции на 10 души от стратегически интерес за Русия", се казва в изявлението.


„Австралийското правителство продължава да работи с дигитални платформи като Facebook, Twitter и Google, за да предприеме действия за спиране на разпространението на съдържание, генерирано от руски държавни медии", се казва в изявлението.


По-рано беше съобщено, че Австралия се присъединява към антируските санкции, наложени от ЕС, Обединеното кралство, Канада и САЩ. Към днешна дата пакетът от санкции на Австралия, в допълнение към ограниченията за висшите руски служители, депутатите от Държавната дума, включва замразяване на международните резерви на руската централна банка, ограничения за издаване на визи и паспорти на руснаци, свързани с правителството и прекъсване на връзката на някои руски банки от глобалната платежна система SWIFT.


Преди това Австралия забрани на финансовите организации на страната да извършват каквито и да било транзакции с руски финансови организации, предприятия от отбранителния сектор и някои държавни и правителствени институции.

Станете почитател на Класа