Есента може да бъде доста интересна

Прочетох разклонението Сърбия (и целия балкански възел), Украйна с танците на константинополските истамбулските самозванци (до Константинопол им е като от тук до Луната), Ормузкия пролив, Ливан...

Онези точки, където буквално сега увеличават напрежението, съдържат в себе си възможност за непосредствени сблъсъци. Те могат да бъдат активирани (и в редица други точки) с половин ритник. И навсякъде се опитват да ни вмъкнат, поне за да направят така, че ние да не можем без съществени репутационни загуби да минем покрай тях. А репутационните загуби в съвременните хибридни войни съвсем не са нещо ефимерно и като цяло много съществено се отразяват върху хода на голямото преразпределение на света. А никак не е добре да се разтегляме. Като при това и в Сирия още присъстваме и в средносрочна перспектива присъствието не може да бъде съкратено, там има свой възел на напрежение, макар и за сега не много критичен. Но и там градусът може да бъде повишен.

Успоредно ... повишаване на градуса на икономическата война с Китай. Съкращаването на неговите финансови възможности, в това число и на нас ни помагат да вървим с рога срещу санкциите...

Приближаването на изборите в САЩ с възможна съществена промяна на разпределението на силите при и така доста неустойчива вътрешнополитическа ситуация.

Това е, което е на повърхността. Под покривката напълно може да има и още редица подготвени неща. И силови, и икономически.

Вечерта престава да бъде замряла. Само че за кого и как ще свърши тази вечер, всяко действие ражда противодействие.

Но есента може да бъде доста интересна.

Превод: М.Желязкова

Станете почитател на Класа