Ето какво ще обсъди Путин с Лукашенко

Ето какво ще обсъди Путин с Лукашенко
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.05.2024
  • Share:

Руският президент Владимир Путин заяви, че по време на визитата си в Беларус възнамерява да обсъди с беларуския си колега Александър Лукашенко въпросите на сигурността, както и участието на беларуската страна в ученията с нестратегически ядрени оръжия.

 

 

Ето какво ще обсъди Путин с Лукашенко

 

 

«Много е направено в белоруско-руските отношения с нашите колеги. Днес и утре ще обсъдим всичко това, в това число въпросите на сигурността, на които отделяме голямо внимание. Тук имаме за какво да поговорим. Всичко между нас е стабилно, върви добре», каза Путин по време на срещата си с Лукашенко, която се проведе на летището в Минск.

Руският президент добави, че има намерение да обсъди участието на беларуската страна в ученията с нестратегически ядрени оръжия.

„Ще поговорим за втората фаза на ученията, това е свързано с прякото участие на нашите белоруски приятели и колеги във военната сфера по време на тези мероприятия“, отбеляза Путин.

„Благодаря ви за възможността да пристигна вечерта, да поговорим неофициално, да общуваме след преговорите с нашите арабски приятели, имах среща с членовете на правителството, говорихме точно за визитата ми при вас», добави руският президент.

Руският лидер подчерта, че са били обсъдени почти всички области на сътрудничеството с Минск, включително промишленото сътрудничество, сътрудничеството в енергетиката, селското стопанство и въпросите на сигурността. Путин отбеляза, че някои от членовете на правителството ще пристигнат за участие в преговорите в петък в Минск, а тези, които няма да присъстват, са изпратили поздрави и са пожелали благополучие на Беларус.

В четвъртък вечерта самолетът на руския лидер кацна на летището в беларуската столица. Там той беше посрещнат от президента на републиката Александър Лукашенко. Както съобщиха от пресслужбата на Кремъл, посещението се осъществява по покана на ръководителя на страната домакин.

К.К

Станете почитател на Класа