Маргарита Хранова наследила 130-годишна къща от баба си в Брезник

Маргарита Хранова наследила 130-годишна къща от баба си в Брезник
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.05.2024
  • Share:

Обичаната българска певица Маргарита Хранова сантиментално се върна назад във времето и призна кога за първи път е целунала момче, пише Ретро, цитиран от plovdiv24.bg.

"Бях на гости на баба в китното градче Брезник. Там на Бърдото - прекрасен хълм с уникална гледка, с едно момченце, с което се харесахме, се целунахме“, заяви Хранова. След това тя побърза да уточни, че въпросната целувка е по детски, тъй като е била на десет години. Певицата и днес има къща в центъра на град Брезник. Най-интересното е, че в дома се намира своеобразен параклис.

През пролетта на 2022 г. брезничани и гости на града можеха да разгледат изложба в Общинския исторически музей със стенописите от параклиса, изрисуван от поп Димитрия в приземния етаж на неговата къща в края на ХХ век. Те са заснети от Божидар Пантев с любезното съдействие на днешната собственичка на къщата Маргарита Хранова.

"Наследих къщата от баба ми по майчина линия и съм много щастлива, че имам тази прекрасна стара къща на 130 години. Със семейството ми често идваме тук, ние си я възобновихме и я направихме красива. Като дете идвах в тази къща и непрекъснато си играехме, бях съвсем мъничка. Тук баба ми ме научи да плета на една кука, научи ме на ръкоделие, научих се и да карам колело“, спомня си певицата. Въпреки сръчността си Маргарита Хранова сподели, че детската ѝ мечта винаги е била да стане певица, а родителите ѝ забелязали таланта ѝ още в ранна детска възраст, пише Ретро.

Станете почитател на Класа