Прихващач по-бърз от ракета

  • Русия разработва нов ултрабърз изстребител-прихващач, способен да лети по-бързо, отколкото някои ракети. Това е МиГ-41, пресназначен да замени сегашния флот от 120 прихващачи МиГ-31 на Руските Аерокосмически сили, които досега не са били победени от нито един самолет от този клас. Министерството на отбраната обяви на няколко пъти, че ще предостави новото устройство на разположение от 2025 г.

    Въпреки забележителните характеристики на МиГ-31 и направената модернизация, неговият експлоатационен живот изтича през 2028 г.

    Според експерта Валентин Дудин, " възможностите на новия модел далеч надхвърлят предишните модели, той ще може да прихваща дори свръхзвуковите бойни дронове, развивани в САЩ и- засега - на теория, ще може да бъде достигнат само чрез зенитни ракетни системи S -500 ".

    Новият руски изтребител, ще носи свръхзвукови ракети и ще достига скорост от над 4500 километра в час, дори 4 Мах. Така самолетът ще бъде в състояние да постави в орбита около Земята малки сателити.

    За сравнение, имайте предвид, че американските ракети земя-въздух MIM-104 Patriot са в състояние да ударят своите цели със скорост между 1800 и 6000 километра в час (5 Мах), въпреки че последната цифра никога не е била доказана. Така дори не всички ракети ще могат да достигнат до новия руски самолет.

Станете почитател на Класа