Pagani Huayra BC, нов аржентински луксозен автомобил

  • Хорацио Пагани, дизайнер, предприемач и собственик на Pagani Automobili, ще представи своя нов модел луксозен суперавтомобил Huayra BC на автомобилното изложение в Женева 2016 г., което ще се проведе от 3 до 13 март, съобщават специализираните медии.

    До тогава няма да бъдат известни на всички технически подробности на автомобила, но като се има предвид предишния модел на Huayra е сигурно, че няма да остави никого безразличен.

    Неговата мощност с 6.0-литров битурбо V12 двигател на AMG, вече ще бъде по-висока до 750 к.с.. Тази модификация ще позволи да се увеличи ускорението на Huayra, 0 до 100 км/час за 3.3 секунди и ще достига 370 километра в час.

    Тази версия ще бъде по-лека - само 1,218 кг благодарение на изпускателната тръба от титан, на по-леките гуми и окачване и ще бъде оборудвана с трансмисия XTRAC, която е 40% по-лека от двоен съединител.

    Също така, новият модел ще подобри аеродинамиката, благодарение на заден спойлер и въздухозаборници, които разпространяват потока в цялата каросерия от въглеродни влакна за сцепление и ефективност срещу вятъра.

    Първоначално предназначен за състезателни писти, очаква се за потребители да бъдат произведени 20 броя BC Huayra, всяка от които ще струва по 2,3 милиона евро.

Станете почитател на Класа