Самолет на дъното на езеро, открит от Google Earth?

  • Това изглежда като снимка на самолет в дълбините на езерото Хариет в Минеаполис, САЩ. Тя се появява когато се извършва увеличение на карта на Google Earth. Виждат се ясно опашката и прозорците на "голям самолет с два двигателя“, както го определят Интернавтите. Въпреки това, служителите нямат регистрирана самолетна катастрофа в района, така че от доста време се чудят какво би могло да бъде.

    Инженерите от Google са предложили много просто обяснение: много е вероятно образът в езерото да е отражение на прелитащ самолет.

    "Всяко сателитно изображение, което виждате на картата, всъщност е сбор от няколко изображения," каза Сюзън Кадреча, представител на Google. "Бързо движещи се обекти като самолетите, се забелязват само в някои от изображенията, които използваме. Когато това се случи, се появяват немного детайли, тъй като се движи бързо."

    Езерото се намира само на 8 километра от международното летище на Минеаполис, където повече от 400 000 въздухоплавателни средства излитат и кацат всяка година. В допълнение, езерото е разположено под траекторията на полетите, което прави обяснение на Google разумно.

Станете почитател на Класа