Работата за 267 000 $ годишно и три месеца ваканция, която никой не иска

  • Алън Кени, лекар на 61 години от град Токороа, Нова Зеландия, търси млад лекар, който може да го замени или да поеме част от работата му, но досега никой не е проявил интерес към офеpтата, съобщава NZ Herald. Причините, поради които нито един човек не е кандидатствал, са неизвестни. Постът осигурява заплата от $ 267 000 на година за четири дни работа в седмицата, три месеца платен отпуск и график, който изключва необходимостта да се работи в събота и неделя или през нощта.

    В последните четири месеца Кени не е получил заявление за поста въпреки предлаганата заплата, която е повече от два пъти над средната в Нова Зеландия и въпреки услугите на четири фирми за набиране.

    "Това е голям проблем - да се намерят хора, които могат да ме заместят ", казва лекарят. "Миналата година се наложи да отменя моята ваканция, защото не можах да намеря заместник и изглежда, че през тази година също ще трябва да се откажа от почивка ... и това вече е просто трудно за мен", добавя той.

    На ден Алън Кени трябва да се погрижи за 43 пациенти, което значително надвишава препоръчваните от Кралския колеж на общопрактикуващите лекари 25 прегледа на ден. Той твърди, че липсата на интерес към неговата оферта от младите хора се дължи на възприемането на работата на GP в селски район като позиция без бъдеще.

Станете почитател на Класа