Изтеглят шоколади Mars и Snickers от 55 страни

  • Шоколадовият гигант Марс е поръчал масовото изтегляне на Марс, Snickers, Milky Way и MiniMix от 55 страни, след като в продукт са намерени парчета пластмаса, информира AP.
    Става дума за шоколади с фиксиран срок на годност между 19 юни 2016 и 8 януари 2017, които трябва да бъдат изтеглени, според АФП. Причината за това решение е парче червена пластмаса намерено в Германия в шоколад от фабрика в Холандия. Изтеглянето ще засегне и други 54 държави, включително Великобритания, Франция, Испания, Белгия, Италия, Шри Ланка и Виетнам.

    Органите по безопасността на храните от Холандия, една от най-засегнатите страни твърдят, че подобно парче пластмаса може да доведе до задушаване, въпреки че според представители на компанията в тази страна "шансовете за спечелване на лотарията са по-високи от тези за намиране пластмаса в един шоколад. Но ние не искаме да рискуваме ".

    През 2014 г. компанията обяви изтеглянето на няколко от своите напитки от френския пазар, заради"възможното присъствие" на бактерии, известни като Bacillus subtilis, които могат да причинят отравяне при потребителите. Според представители на компанията, решението е взето "като предпазна мярка, тъй като потреблението може да доведе до рискове за здравето".

Станете почитател на Класа