Кибер война срещу ислямската държава ще бъде "по-опустошителна от ядрена война"

Кандидатът за президент на САЩ Джон МакАфий прогнозира кибервойна с ислямската държава. По негово мнение,САЩ трябва да бъдат подготвени да се изправят срещу един "много по-умен"враг.

Джон МакАфий, кандидат за президент на САЩ от политическо движение Кибер партия, прогнозира война с ислямската държава с кибератаки. За да се защитят от терористичната група, САЩ трябва да се изправят срещу собствената си "компютърна неграмотност" преди да се ангажира в следващата световна кибервойна война.

"ИД са много по-умни в кибернауката отколкото ние си мислим" каза пионерът в разработването на антивирусни програми. Като пример той цитира приложението за смартфони за пропаганди новини Amaq, създадено от джихадистите. То е в състояние също да изпълнява атаки за отказ на услуга (DDoS), за деактивиране или поемане контрола над цифрови мрежи.

Политикът заяви, че няма начин да "премахне" телефона на джихадистите. Въпреки че не всички екстремисти използват приложението за новини на ИД, във всеки случай има десетки милиони, които го използват и " ситуацията е много тревожна."

По негово мнение, групата "hacktivist" Anonymous, която също се бори срещу ИД, сама не може да спре терористичната група. "Има твърде много екстремисти, прекалено много поклонници и ИД има огромен технически капацитет в тази кибернетичено свят", каза той.

Станете почитател на Класа