Защо САЩ печелят битки, но не войни

Пентагонът и ЦРУ многократно се провалят в опита си да генерират иновативни идеи, които да представят на президента, защото им липсва обща стратегия, пише "The Christian Science Monitor".

В резултат на тази интелектуална криза, САЩ печелят някои битки и военни кампании, но не могат да спечелят войните, според военни представители, цитирани от изданието.

Така, помощник секретарят на отбраната за Специални операции и ограничени конфликти, Майкъл Викърс, посочи че усилията на САЩ да отговорят на съвременните предизвикателства пред сигурността просто не работят. "Ние сме далеч от това да имаме стратегия, която може да донесе стабилност", уточни той.

Викърс не е единственият, койт вярва, че инфраструктурата за сигурност на Съединените щати изисква задълбочено преразглеждане, осебено на въпроса за вземане на решения.

Бившият заместник-министър на отбраната по Политически въпроси, Майкъл Флоурной, изразява подобно мнение: "До голяма степен вземането на правилни решения е от решаващо значение. Но най-вредната практика днес е тиранията на консенсуса, която доминира в Пентагона, тъй като намирането на консенсус отнема страшно много време и ресурси."

Станете почитател на Класа