Путин: "Надявам се никога да не трябва да се използва ядрено оръжие срещу ИД"

Руският президент Владимир Путин похвали ефективността на ракетите, използвани в антитерористичната операция, която Москва продължава в Сирия. В допълнение, президентът е убеден, че тези високо прецизни оръжия никога не ще трябва да бъдат оборудвани с ядрени бойни глави.

"Трябва да се анализира всичко, всичко, което се случва на бойното поле, как работят оръжията. Военноморската крилата ракета и ракетата Калибр са се доказали като много ефективни и ние вече знаем със сигурност, че тези прецизни оръжия могат да бъдат оборудвани с конвенционални или ядрени бойни глави ", заяви държавният глава по време на среща с руския министър на отбраната Сергей Шойгу, предаде РИА Новости.
"Разбира се, че в борбата срещу тероризма не е необходимо да се оборудват тези ракети с ядрени бойни глави и да се надяваме, че това никога няма да е необходимо", подчерта Путин.

Във вторник руската подводница Ростов на Дон, наричана на Запад "Black Hole" заради способността си да избягва откриването й, атакува от Средиземно море със системата Калибр два стратегически пункта на ИД в сирийската провинция Ракка.

По отношение на това нападение, министър на руската отбрана заяви, че неговото министерство по-рано е предупредило Израел и САЩ относно изстрелванетона тези крилати ракети, за да се избегне всякакво недоразумение.

Станете почитател на Класа