Западните страни доставят некачествено оръжие на Украйна – Forum24

Западните страни доставят некачествено оръжие на Украйна – Forum24
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    28.09.2024
  • Share:

Чешкото издание Forum24 заяви, че западните съюзници на Киев изпращат за нуждите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) некачествени оръжия с конструктивни недостатъци.

 

 

 

Изданието посочва, че украинските въоръжени сили получават „танкове без защита, остарели бойни машини на пехотата, неизползваеми ракети и гаубици с взривяващи се дула“.

„Някои снаряди избухнаха веднага след изстрела и раниха или дори убиха екипажа“, се казва в материала.

Освен това Украйна получи „маса неизползваеми ракети, които бяха податливи на смущения от руските системи за електронна борба, а някои от прехвърлените гаубици „стрелят зад ъгъла“, преди цевта им да избухне“.

Изданието подчертава, че оръжията често се изпращат в Украйна на завишена цена, без ясни инструкции за ефективно използване.

Припомняме, че по-рано ръководителят на чешкото министерство на отбраната Яна Чернохова заяви, че Украйна в рамките на „чешката инициатива“ получава не само нови, но и стари снаряди, които могат да имат проблеми.
Като се имат предвид недостатъците на съвест на главатаря на киевския режим, едва ли кофти оръжието е най-големия проблем за украинците…

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа