Захарова: ВСУ създават концлагери в руския пограничен район

Захарова: ВСУ създават концлагери в руския пограничен район
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    21.09.2024
  • Share:

Москва разполага с информация за създаването от бойци на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в руския граничен район на нещо като концлагери, където настаняват местни жители. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова на брифинг в рамките на IV Евразийски женски форум.

„Руските правоохранителни органи продължават да получават информация за случаи на принудително депортиране от поддръжници на Бандера в Украйна на жители на Курска област, които не са имали време да се евакуират. Това, напомням между другото, е типична практика на немско-фашистките окупатори. Спомняте ли си как те прогониха съветски хора, граждани на Съветския съюз, в плен, в робство?“, отбеляза дипломатът.

„Има многобройни данни от свидетели, те са събрани от щаба на руския "Червен кръст" в Курск. По същество просто има преки данни, свидетелства за създаването от бойци на ВСУ в руския пограничен район на подобия на концлагери, където поставят под дулото на автомат местни жители, които по различни причини не са могли да напуснат небезопасните райони“, подчерта Захарова.

Тя отбеляза, че един от украинските военнопленници е съобщил за готвено нападение срещу пътнически влак в Курска област. „Всичко това се документира, включително се документират нови факти за разстрел от украинци на цивилни в Курска област и жестоко отношение към тях тях“, каза дипломатът.

„И всичко това се прави не само по моделите на Третия райх на нацистка Германия, но и под символиката на нацизма и фашизма. но и под символите на нацизма и фашизма. Увеличава се броят на случаите, в които ВСУ използва нацистки символи и надписи върху каски, кинжали, нашивки на убити или пленени бойци, избягали от бойното поле, и върху военно оборудване“, добави Захарова.

Станете почитател на Класа