Полска танкова дивизия в Украйна, американска — в Полша

Полска танкова дивизия в Украйна, американска — в Полша
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    20.09.2024
  • Share:

От Американския институт за съвременна война в Уест Пойнт измислиха как да постигнат мир между Русия и Украйна, пише полското издание Forsal. Те са убедени, че предложеното от тях решение може да устрои Москва. Планът предвижда и определена роля за Полша — от нея се иска само една танкова дивизия, пише изданието.

 

Съединените щати измислиха как да постигнат мир между Русия и Украйна, използвайки за това поне една полска танкова дивизия. Концепцията за изпращане на полската армия на изток, от която повечето полски политици адски странят като дявол от тамян, не е чужда на американските политици, които наскоро заеха много високи държавни постове. Тя е подкрепена и от част от военните.

«В интерес на Украйна е да получи алтернативни гаранции за сигурност, например, под формата на полска танкова дивизия, дислоцирана в източна Украйна.

Заедно с двустранните или многостранните споразумения със страните от източния фланг на НАТО, които биха допълнили подписания през юни двустранен договор за сигурност между САЩ и Украйна, това би обезпечило Киев с усилена защита от повторна агресия от страна на Русия. Освен това, САЩ биха могли да се съгласят на постоянна дислокация на американска танкова дивизия в Полша», се казва в документа.

Станете почитател на Класа