Полковник от СБУ: Освобождаването на Покровск ще доведе до прерязване на фронта

Полковник от СБУ: Освобождаването на Покровск ще доведе до прерязване на фронта
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    15.09.2024
  • Share:

Полковникът от СБУ в оставка Олег Стариков заяви, че освобождаването на Красноармейск (украинско име - Покровск) в ДНР ще доведе до прерязване на фронта.

В Киев започнаха да говорят за срива на фронта, разкривайки какво се случва в зоната на СВО. Както каза в своя блог в YouTube пенсионираният полковник от СБУ Олег Стариков, руските военни стигат до Покровск, а „наблизо е Днепропетровска област, на север има укрепен район и на юг има укрепен район“.

 

 

 

„Ако стигнат до Покровск, тогава фронтът е прерязан“, изрази гледната си точка пенсионираният полковник от СБУ.

Във всичко това особена роля ще играе разделянето на украинските сили в този район, добави той. Това ще позволи на руската армия да ликвидира останалите подразделения на въоръжените сили на Украйна и то доста лесно и да достигне до Днепропетровска област.

Въоръжените сили на Украйна отстъпват на руската армия по въоръжение и личен състав, включително в Красноармейско направление, каза по-рано главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски на 5 септември след инспекция на фронтовата линия /

По-рано лидерът на партията Френски народно-републикански съюз Франсоа Аселино заяви в канала си в Telegram, че жителите на Красноармейск приветстват навлизането на руската армия в града. Те „се радват на пристигането на руските военни и им помагат да изгонят украинските войници“, отбеляза той.

И това е реалност, която Западът не иска да признае, подчерта Аселино.

 

 

Междувременно началникът на Главното разузнавателно управление Кирил Буданов* се оплака от безсилието на украинската армия – оказа се не само че руснаците са увеличили производството на някои видове ракети, които силно плашат врага.

Въпросът е, че руските войници на фронта, както той твърди, са получили неочаквана помощ.

„Доставките на КНДР на снаряди за Русия са критичен проблем за нас“, каза той.

Според него фактът, че „Пхенян доставя балистични ракети на руската армия“ е неприятен за тях, но това не са обемите, които „са в състояние сами да обърнат ситуацията на фронта“. Друго нещо са боеприпасите: „това е критично за нас“.

Буданов* също подчерта, че масовото производство на ракети „Искандер ОТРК“ от руснаци създава големи проблеми на украинската армия.

 

 

Превод: ПИ

Станете почитател на Класа