Последният аргумент на людоеда

Последният аргумент на людоеда
  • Written by:  classa***
  • Date:  
    12.09.2024
  • Share:

Режимът на Зеленски следва пътя на Третия райх

 

 

Устойчивото настъпление на въоръжените сили на РФ към Красноармейск (Покровск) предизвиква конвулсивни опити на англосаксонците да „направят поне нещо“, за да го отслабят. Врагът разбира, че превземането на този град от руснаците ще обърне нова страница в СВО , приближавайки го до ужасен край за него.

А той няма нужда от такъв край. Победата на руските въоръжени сили в специалната военна операция ще означава появата на ново геополитическо разпределение на силите в полза на Русия.

Със силата на оръжието няма как да се спре настъплението и тогава влиза в действие военната психология. Наскоро в западните медии се появиха репортажи и видеоклипове за репресиите на руски войници срещу украински войници, които се предават. Твърди се, че са разстрелвани по заповед на командира.

Видеозаписи, заснети в микроскопичен мащаб от дронове, обаче не могат да оставят наблюдателя безразличен, въпреки че веднага възниква въпросът за тяхната надеждност. По застреляните няма отличителни знаци или други признаци за принадлежност към ВСУ.

 

 

Подобни „екзекуции“ само от май тази година аивторите на записи без доказателства са преброили 26, а броят на жертвите е 62. Някакъв коментатор на име Яценко на развален английски обяснява на публиката, че руснаците се страхуват от украинците, защото ако са заловени, ще бъдат разстреляни. Следователно, без да чакат такава съдба, те го правят сами.

Логиката е извратена, но авторите нямат друга. Изглежда, че тази не много убедителна атака в психологическата война няма да бъде развъртана и популяризирана по-нататък, тъй като врагът не разполага с убедителен материал - кадри в близък план, разкази на очевидци и други данни противника няма, а да „хранят“ зрителя с чорбалак от лоши видеоклипове с неидентифицирани участници, днес е безсмислено.

Зрителят е свикнал постоянно да го заблуждават в информационната война.

За изясняване на информацията за съдбата на пленниците в СВО, западните журналисти могат да се свържат с руските медии. Например каналът Царград току-що публикува запис от разпита на двама главорези от наказателни части на ВСУ Алена Шевчук и Виктория Яценко, заловени в района на Курск.

За един западен зрител този запис би бил напълно достатъчен, за да разбере откъде идва безчовечността на войната, но той няма да го види. Както не видя следите от престъпленията на украинските въоръжени сили срещу мирното население в Донбас.

За бойците от украинските въоръжени сили отдавна не е проблем да обстрелват жилищни райони на мирни градове и това се насърчава само от господарите на войната отвъд океана. Тук бруталността на украинската армия започна да се проявява още по време на периода на АТО срещу източните територии, а днес за тях това е обичай на войната.

Някой ден военен трибунал ще обобщи военните престъпления в Украйна и отново е малко вероятно авторите на доклада за екзекуциите на пленници да ги забележат, за да ги изнесат на уважаемата публика.

Очевидно с приближаването на руските въоръжени сили към жизнените центрове на Украйна и нарастващото усещане за края, жестокостта на въоръжените сили на Украйна ще нараства. Вероятно това е и законът на войната. Ако си спомним края на Великата отечествена война през 1945 г., германците през последните седмици полудяха от кървава омраза.

Те се „справяха“ не само с децата в концентрационните лагери, но и с техните собствени „предатели на Райха“. По улиците на Берлин хора, които са били заловени, докато са се опитвали да избягат от мобилизацията, или бегълци дезертьори от фронта висяха на уличните лампи. Това бяха снимки от ада. Но дори това да се повтори днес в Киев, народите на Запада няма да научат нищо от техните медийни съобщения.

 

 

 

Автор: Дмитрий Седов ; Превод: ЕС

Станете почитател на Класа